slide
Nieuws

22/01 | Dag van de Mantelzorg 2018: JIJ bent bijzonder!

Op donderdag 8 november vierde we 'de dag van de Mantelzorg'in Bergen op Zoom. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. De gemeente Bergen op Zoom heeft Steunpunt Mantelzorg gevraagd om op deze dag iets speciaals te organiseren voor Mantelzorgers in Bergen op Zoom. Als blijk van waardering voor al hun goede zorgen, werden zij nu eens heerlijk verwend.

De aftrap was in de ochtend met een kleine feestelijke bijeenkomst tijdens 'de Theesalon' aan het Zonneplein. Deelnemers konden hun Mantelzorgcompliment daar op komen halen en genieten van zelfgemaakte appeltaart of cake. Het was een gezellige huiselijke sfeer met een feestelijk tintje. 

In de middag en in de avond lag de rode loper uit bij Hotelschool 'de Canise'aan de Wassenaarstraat. Honderdvijftig bijzondere gasten werden warm onthaald met vrolijke accordeonmuziek en een heerlijk glaasje bubbels. Wat een binnenkomer! De tafels waren groots gedekt en de obers zagen er picobello uit. Een voortreffelijk diner van drie gangen werd geserveerd met natuurlijk nog een kopje koffie na. Alle gerechten waren heerlijk van smaak en het geheel was super goed verzorgd. Bij het huiswaarts keren ontving iedere gast het mantelzorg-compliment met het motto:'jij bent bijzonder'. 

Op vrijdag 9 november 2018 werden de jonge mantelzorgers eens extra verwend. Zij mochten onder leiding van een graffiti kunstenaar zelf hun eigen kunstwerk maken. Dertig jonge mantelzorgers gingen aan de slag en na afloop konden zij hun kunstwerk mee naar huis nemen. Wat een belevenis! De sfeer op beide dagen was ontspannen, gezellig en bijzonder. Zoveel mensen bij elkaar met een gemeenschappelijke deler: zorg voor een naaste. De dag van de Mantelzorg 2018 is met recht een feestelijke en bijzondere dag te noemen. Alle lof voor de leerlingen in de keuken en in de bediening en natuurlijk voor onze grandioze accordeonist en graffiti kunstenaar. Samen met steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom hebben we er twee onvergetelijke dagen van gemaakt.